Subsidie isolatie

Lubben Isolatie isoleert al jaren woonhuizen en andere panden. Door onze ervaring met isolatiemaatregelen zijn we experts in het plaatsen van isolatie. Bovendien is adviseren een belangrijk deel van onze werkzaamheden. Bij het laten plaatsen van isolatie in uw woning komen er een aantal dingen kijken, waaronder subsidie voor isolatie. En daarover leggen we u graag meer uit.

Wilt u telefonisch meer informatie over de subsidiemogelijkheden voor uw pand of bent u er al uit en wilt u een realistische prijsindicatie? Gebruik dan onderstaande buttons.

 

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Als u energiebesparende maatregelen treft, dan heeft u de mogelijkheid om hiervoor subsidie aan te vragen via de RVO. De subsidie draagt de naam ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ (ISDE). Particulieren en leden van Vereniging van Eigenaren kunnen deze subsidie aanvragen als ze energiebesparende maatregelen treffen in hun woning. Vanaf 1 januari 2021 is de ISDE een subsidie die u aanvraagt als u als particulier minimaal twee van de volgende isolatiemaatregelen heeft of wilt nemen:

 • Aansluiting op een warmtenet
 • Zonneboiler
 • Isolatiemaatregelen

Omdat er veel maatregelen onder de ISDE vallen, is een groot budget uitgetrokken. Het budget per 1 januari 2021 bedraagt € 124 miljoen. Hoeveel subsidie u ontvangt, hangt af van de maatregelen die u neemt.

Voorwaarden subsidie isolatie

Er is een aantal voorwaarden verbonden aan het ontvangen van subsidie voor isolatie. Die voorwaarden verschillen voor de diverse maatregelen die u kunt treffen als particulier. Bij Lubben Isolatie zijn we gespecialiseerd in het isoleren van spouwmurenvloerenbodemsdaken en ramen. Om als particulier subsidie te ontvangen, heeft u tenminste twee van deze isolatiemaatregelen nodig. Combineer bijvoorbeeld glasisolatie met spouwmuurisolatie of kies ervoor om het dak te laten isoleren samen met de vloeren van uw woning. Sommige isolatiemaatregelen zijn echter niet te combineren:

 • Zoldervloerisolatie en dakisolatie
 • Vloerisolatie en bodemisolatie

Deze combinaties gelden namelijk als één maatregel. Alle andere combinaties die u kunt maken, gelden als twee isolatiemaatregelen en daar kunt u dus subsidie voor aanvragen. Een belangrijke voorwaarde voor de isolatie subsidie is dat u de isolatiemaatregelen getroffen moet hebben voordat u de ISDE aanvraagt. Maximaal 12 maanden na het laten uitvoeren van uw isolatiemaatregelen moet u een aanvraag ingediend hebben. Alle isolatiemaatregelen moeten nieuw zijn en de uitvoering moet gedaan zijn door een bouwinstallatiebedrijf, zoals Lubben Isolatie.

Bedragen subsidie isolatie

Per isolatiemaatregel ontvangt een vast subsidiebedrag per m2. Er zijn wel een minimaal en maximaal aantal vierkante meters waar u zich aan moet houden. Die aantallen verschillen ook per isolatiemaatregel. Daarnaast is er een maximale U-waarde voor glasisolatie en een minimale Rd-waarde voor de andere vier isolatiemaatregelen. De U-waarde is de isolatiewaarde van een bepaald soort glas. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. De Rd-waarde geeft aan hoe goed het isolatiemateriaal de warmte binnenhoudt. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe meer de warmte binnen wordt gehouden.

  Bedrag per m2 Min. vereiste m2 Max. m2 Min. Rd-waarde
Spouwmuurisolatie € 5,- 15 170 1,1
Vloerisolatie € 7,- 25 130 3,5
Bodemisolatie € 4,- 25 130 3,5
Dakisolatie € 20,- 25 200 3,5

 

Bedrag per m2 Min. vereiste m2 Max. m2 Max. U-waarde
HR++ glas € 35,- 10 45 1,2
Triple glas € 100,- 10 45 0.7

Hoe kunt u de ISDE subsidie aanvragen?

U komt in aanmerking voor isolatiesubsidie nadat de isolatiewerkzaamheden zijn voltooid en betaald. De subsidieaanvraag kan pas worden ingediend nadat de energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd en afgerond.

Waar en hoe vraagt u de ISDE subsidie aan?

De isolatiesubsidie kunt u aanvragen via de website van de Rijksoverheid (RVO). Hiervoor zijn uw DigiD-gegevens vereist. Het is belangrijk om vooraf te controleren of de isolatiemaatregelen voldoen aan de gestelde voorwaarden. De subsidieaanvraag moet binnen 12 maanden na de uitvoering en betaling van de isolatiewerkzaamheden worden ingediend.

Wat heeft u nodig om de subsidie isolatie aan te kunnen vragen?

Bij het indienen van de subsidieaanvraag dient u specifieke informatie over de isolatiemaatregelen te verstrekken. Bovendien zijn de volgende documenten vereist:

Factuurinformatie:

 • Uw naam en adres
 • Uitvoeringsdatum van de isolatiewerkzaamheden
 • Gegevens van het isolatiebedrijf
 • Gedetailleerde beschrijving van de isolatiemaatregelen, waaronder het product, de naam van de fabrikant, de dikte van het isolatiemateriaal en de isolatiewaarde
 • Hoeveelheid in vierkante meters (m2)

Meldcode van het product:

 • De meldcode, te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) of op de factuur.

Foto’s tijdens de isolatiewerkzaamheden:

 • Foto’s die dienen als bewijslast voor de uitgevoerde isolatiewerkzaamheden.

Zorg ervoor dat u al deze gegevens en documenten correct en volledig invult om een succesvolle subsidieaanvraag te garanderen.Bovenkant formulier

Subsidie voor bedrijven

Als zakelijke gebruiker vraagt u ISDE subsidie aan voor isolatie als u een kleinschalige windturbine, een zonneboiler of zonnepanelen laat plaatsen. Of als u zorgt voor een centrale aansluiting op een warmtenet. Isolatiemaatregelen, zoals glasisolatie en vloerisolatie, vallen voor zakelijke gebruikers niet onder een subsidieregeling. Eén maatregel voor zakelijke gebruikers is voldoende om ISDE subsidie te ontvangen. Belangrijk is dat u eerst subsidie aanvraagt, voordat u een van de isolatieapparaten koopt. U moet het apparaat laten plaatsen door een bouwinstallatiebedrijf en hij moet binnen 12 maanden na de beslissing over de subsidieaanvraag in gebruik worden genomen.

Subsidiebedrag
Kleinschalige windturbine € 66,- per m2
Zonneboiler Tot € 2.000,-
Zonnepanelen € 125,- per kW gezamenlijk piekvermogen
Aansluiting op een warmtenet € 2.925,- bij een vermogen van maximaal 100 kW € 12.334,- bij een vermogen tussen de 100 kW en de 400 kW € 21.906,- bij een vermogen van meer dan 400 kW

 

Isolatie van Lubben Isolatie

Laat de isolatiemaatregelen als particulier eerst door ons uitvoeren en vraag daarna de subsidie isolatie aan. Voor zakelijke gebruikers geldt dat de subsidie van tevoren aangevraagd moet worden. Alle soorten isolatie die we aanbieden staan op de lijst van materialen die voldoen aan de kwaliteits- en prestatie-eisen. Dit betekent dat u voor de door ons uitgevoerde isolatiemaatregelen subsidie kan aanvragen. Controleer altijd nog zelf op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) of de materialen die u wilt laten plaatsen in uw woning voldoen aan de voorwaarden om ISDE subsidie voor aan te vragen.

Subsidie waardevermeerdering (SNN)

Bent u in het bezit van een woning in het aardbevingsgebied? Als u uw woonhuis bevingsschade heeft opgelopen en dit erkend is, dan heeft u recht op de subsidie Waardevermeerdering. Hiermee krijgt u maximaal € 4.000,- om uw huis duurzamer te maken. Onder de subsidie vallen o.a. de volgende isolatiemaatregelen:

 • Dakisolatie
 • Vloerisolatie
 • Muurisolatie

Voor alle voorwaarden kijkt u op de website van SNN. Daar staat in een duidelijk puntenlijstje aangegeven waar u aan moet voldoen om de subsidie Waardevermeerdering toegekend te krijgen.

Wat houdt de Energiebespaarlening in?

Het nationaal warmtefonds verstrekt leningen om verduurzaming van gebouwen aantrekkelijk te maken. Particulieren en VvE’s kunnen gebruikmaken van deze leningen. De energiebespaarlening biedt de mogelijkheid om tegen een lage rente financiële ondersteuning te krijgen bij verduurzaming. Het rendement van de besparingen is vaak groter dan de kosten van de lening.

Als u van plan bent om uw appartementencomplex volledig te renoveren, maak dan gebruik van de VvE Energiebespaarlening. Op de lijst van energiebesparende maatregelen voor VvE’s staan o.a. dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en spouwmuurisolatie. Dit zijn de soort isolatiemaatregelen waar we bij Lubben Isolatie gespecialiseerd in zijn. Voor meer informatie over de maatregelen en de voorwaarden, bezoekt u het Nationaal Warmtefonds.

Ook particulieren hebben de mogelijkheid om alle isolatietoepassingen die Lubben Isolatie biedt, uit te laten voeren en daar de Energiebespaarlening op aan te vragen. Alle eisen waar u aan moet voldoen, vindt u op de voorwaardenpagina van het Nationaal Warmtefonds.

Neem contact op met Lubben isolatie

Heeft u nog vragen of advies nodig? Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek en we kijken direct wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van isolatie én subsidie. We zijn telefonisch te bereiken via 0592 201 382. U kunt ook een e-mail sturen naar info@lubbenisolatie.nl. Natuurlijk is het mogelijk om direct een offerte aan te vragen.

Spouwmuurisolatie

Besparing van 15% tot 25%

Isoleren van uw spouwmuur betekent dat u tot 25% op uw energierekening kunt besparen, waardoor uw huis duurzamer wordt en u minder hoeft te betalen. Het houdt de warmte beter vast, maakt uw huis energiezuiniger en zorgt voor meer comfort. Met spouwmuurisolatie draagt u bij aan een groenere levensstijl en geniet u van de voordelen van een gezelligere en energiezuinigere woonplek. Ontdek de eenvoudige oplossingen voor spouwmuurisolatie en investeer in een betere toekomst voor uw huis.

Vloerisolatie

Geen koude voeten meer?

Met vloerisolatie zegt u niet alleen vaarwel tegen koude voeten, maar geniet u ook van een aangenaam wooncomfort. Het gaat verder dan dat: vloerisolatie kan resulteren in een aanzienlijke besparing van maar liefst 15% op uw energierekening. Door uw vloer goed te isoleren, voorkomt u dat kou vanuit de grond uw huis binnendringt en wordt warmte efficiënt vastgehouden. Deze investering betaalt zichzelf terug door langdurige energiebesparingen en draagt bij aan een duurzamere levensstijl.

Dakisolatie

Comfortabel wonen

Dakisolatie biedt niet alleen comfortabel wonen, maar verbetert ook de energie-efficiëntie van uw huis. Door uw dak goed te isoleren, voorkomt u warmteverlies in de winter en houdt u uw huis koeler in de zomer. Dit leidt niet alleen tot een aangenamere leefomgeving, maar het vermindert ook uw energieverbruik, wat resulteert in lagere energiekosten. Kies voor dakisolatie als een doeltreffende en duurzame manier om het hele jaar door te genieten van een comfortabel thuis.

Subsidie isolatie

Bij het laten plaatsen van isolatie in uw woning komen er een aantal dingen kijken, waaronder subsidie voor isolatie. De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) is een subsidie voor huiseigenaren die investeren in isolatie. De ISDE-subsidieregeling is van toepassing op diverse isolatiemaatregelen, waaronder dakisolatie, gevelisolatie, glasisolatie, spouwmuurisolatie, en vloer/bodemisolatie. Om maximaal te profiteren van de subsidie, is het gunstig om ten minste twee van deze isolatiemaatregelen uit te voeren. Hierdoor ontvangt u de hoogste subsidie.

Onze partners