Vloerisolatie Friesland

Met vloerisolatie in Friesland bespaart u elk jaar op uw energierekening. U houdt namelijk het vocht tegen en verhoogt daarmee het energielabel van uw woning. Maak uw woning of bedrijfspand energiezuiniger door de vloeren te isoleren. Bij Lubben Isolatie zijn we gespecialiseerd in diverse soorten isolatietoepassingen. We vinden altijd een passende oplossing voor de vochtproblemen in uw woning of bedrijfspand. Vraag een offerte aan en we bekijken wat voor u kunnen betekenen.

Vloerisolatie kosten

De kosten van het aanbrengen van vloerisolatie in uw woning zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de oppervlakte, het type vloer en het gekozen isolatiemateriaal. De gemiddelde kosten voor het isoleren van een tussenwoning met een oppervlakte van 50 mligt rond de € 1.500,-. Dit is inclusief arbeidskosten, materiaal en btw. Bent u nieuwsgierig naar de exacte kosten om uw vloer te laten isoleren? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Subsidie vloerisolatie Friesland

Als u als particulier een combinatie neemt van twee of meer isolatiemaatregelen, bijvoorbeeld vloerisolatie en spouwmuurisolatie, dan komt u in aanmerking voor de ISDE subsidie. Deze subsidie is in het leven geroepen om particulieren te overtuigen om isolatiemaatregelen te treffen. U krijgt een deel van uw investering terug en vermindert daarmee de terugverdientijd aanzienlijk.

Naast de ISDE subsidie zijn er andere subsidies en leningen om een investering in isolatiemaatregelen aantrekkelijker te maken:

 • Subsidie Waardevermeerdering (SNN)
 • Het Nationaal Warmtefonds
 • Energiebespaarlening

Bekijk voor een volledig overzicht van alle subsidies en leningen de subsidiepagina.

Waarom kiezen voor Lubben Isolatie?

Het isoleren van woningen die tussen 1925 en 1985 gebouwd zijn, is onze specialiteit. De isolatiematerialen in deze woningen zijn niet van deze tijd of helemaal niet aanwezig. Om toch in de winter warm te kunnen blijven zonder al te veel geld uit te geven aan gas en elektra is het aanbrengen van isolatie essentieel. We zijn volledig productonafhankelijk en werken volgens een gecertificeerde uitvoering.

Bij Lubben Isolatie zijn we pas tevreden als u 100% tevreden bent. Bovendien krijgt u minimaal 10 jaar garantie op het eindresultaat. Bent u benieuwd naar hoe we uw vloer het beste kunnen isoleren? We komen graag bij u langs. Natuurlijk kunt u ons ook eerst bellen of een e-mail sturen.

Voordelen vloerisolatie

Vloerisolatie in Friesland is extra aantrekkelijk, omdat daar relatief veel vochtproblemen in woningen voorkomen. Friesland is namelijk een laaggelegen provincie en de grond bestaat er voornamelijk uit zeeklei en veen. Water dringt door deze combinatie makkelijk uw woning binnen en zorgt voor schimmel en kou. Door uw vloeren te isoleren, houdt u het vocht tegen en profiteert u van bijkomende voordelen:

 • Verhoging van het waarde- en energielabel van uw woning
 • Minder energiekosten
 • Geen schimmels en huisstofmijten meer door vocht
 • Lagere, gezondere luchtvochtigheid
 • Landelijke lening- en subsidiemogelijkheden

Vloerisolatie is ook goed te combineren met vloerverwarming. Zo heeft u in de winter geen last meer van koude voeten.

Vloerisolatie Friesland: de opties

Onze specialisten brengen meestal de vloerisolatie direct onder de vloer aan. Dit is de eenvoudigste manier en is mogelijk bij zowel houten vloeren als betonvloeren. Eén voorwaarde is wel dat er een kruipruimte aanwezig is die minstens 50 cm hoog moet zijn. Is de kruipruimte lager, dan adviseren we om te kiezen voor bodemisolatie. Hieronder staan alle opties voor het aanbrengen van vloerisolatie:

 • Tegen de onderkant van de vloer (kruipruimte aanwezig)
 • Op de bovenkant van de vloer (hout of beton)
 • Kruipruimte (bodemisolatie bij minder dan 50 cm hoogte)

Advies nodig? Neem contact op

Als u nog vragen heeft of nieuwsgierig bent geworden naar de mogelijkheden van vloerisolatie in Friesland, dan kunt ons altijd bellen of e-mailen. U kunt een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen als u liever direct persoonlijk contact wilt hebben. We komen graag bij u langs om u te adviseren en al uw vragen te beantwoorden.

Onze diensten

Spouwmuurisolatie

Besparing van 15% tot 25%

Vloerisolatie

Geen koude voeten meer?

Dakisolatie

Verbeter uw energie-efficiëntie en comfort met dakisolatie.

Subsidie isolatie

Bij het laten plaatsen van isolatie in uw woning komen er een aantal dingen kijken, waaronder subsidie voor isolatie.